Szentcsalád - Házas Hétvége Vajdaság

Keresés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szentcsalád

SZERETLEK > 2017

„Amint engem szeret az Atya, úgy szeretlek én is titeket.
Maradjatok meg szeretetemben.” (Jn. 15.9 )

Kedves Látogató. Honlapunknak ezt az oldalát nyitva hagytuk. Ezen a helyen különféle elmélkedésekre fogsz bukkanni, más és más szerzők tollaiból. Főleg a Szentírásból veszünk idézeteket, de közimsert keresztény íróktól is olvashatsz majd. Az elmélkedések szerzői a VHH tagjai, ezért ne lepődj meg, ha személyes példákkal is alátámasztják elmélkedésüket. Köszönjük Nekik és az Úrnak, hogy sugallatával elindította ezt a rovatot.
Sok szeretettel: a szerkesztők


 

Szent Család vasárnapja                          2017. december 31
A pásztorok gyorsan útra keltek, és megtalálták Máriát, Józsefet és a jászolban fekvő kisdedet. (Lk 2, 16)

Szent Család légy örömünk!
Karácsony ünnepe a család ünnepe. Ahogy egy gyermek születése ünnep a családban, úgy Jézus születése ünnep a keresztény közösség számára. Ebből fakad, hogy a Szent család ünneplése karácsony nyolcadába került.
Ugyanakkor ma tapasztaljuk annak nehézségét, hogy sok a széttört család, ahol nem könnyű karácsonyt ünneppé varázsolni, hiszen ezek a napok az együttlétről szólnak. Időt szánunk egymásra.
Nekünk, akik igyekszünk Krisztus közelében élni, találkozni Istennel, akarata szerint alakítani életünket, feladatunk, hogy a család értékét felmutassuk a világban. Szeretnék megmutatni Isten álmát a világról, benne az emberről. Láthatóvá akarjuk tenni az emberi kapcsolatok szépségét, megtartó erejét. Mindehhez a magunk emberi kapcsolatait kell leginkább megerősíteni. Az ünnepi időszak számos alkalmat kínál ehhez számunkra.
Az idei évben szent család vasárnapjára esik az év végi hálaadás is. Számot vetünk az elmúlt évvel. Mi volt a jó, a szép, az örömteli, Mi volt a nehéz, a szomorú, a fájdalmas. Megláthatjuk, a másik mikor hiányzott nekünk, és mi mikor hiányoztunk másoknak.
Az ünnep, az év vége megállásra késztet, hogy lássuk, merre haladtunk, és megnézzük, merre kell tovább mennünk. Mindezt nem a magunk erejéből kell tennünk, hiszen Isten kegyelme mindig velünk van.

Fülöp Ákos plébános


Istenünk, te ragyogó példaképnek állítod elénk a szent Családot. Segíts, hogy nyomukban járjunk, gyakoroljuk a családi élet erényeit, mindig egyek maradjunk a szeretetben, és így atyai házadban örvendezzünk örök jutalmadnak.

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz