Vízkereszt - Házas Hétvége Vajdaság

Keresés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Vízkereszt

SZERETLEK > 2019

„Amint engem szeret az Atya, úgy szeretlek én is titeket.
Maradjatok meg szeretetemben.” (Jn. 15.9 )

Kedves Látogató. Honlapunknak ezt az oldalát nyitva hagytuk. Ezen a helyen különféle elmélkedésekre fogsz bukkanni, más és más szerzők tollaiból. Főleg a Szentírásból veszünk idézeteket, de közimsert keresztény íróktól is olvashatsz majd. Az elmélkedések szerzői a VHH tagjai, ezért ne lepődj meg, ha személyes példákkal is alátámasztják elmélkedésüket. Köszönjük Nekik és az Úrnak, hogy sugallatával elindította ezt a rovatot.
Sok szeretettel: a szerkesztők


 

Vízkereszt                                                    2019. január 6.
Megjelent a mi Urunk, Istenünk, ő a Királyunk, övé az erő és a hatalom.

Láttuk csillagát napkeleten
Vízkereszt ünnepének gyökere, az Egyiptomban megerősödött ünneplés, amelyben Jézus megkeresztelkedésre emlékeztek. Egyes tévtanítók azt vallották, ekkor lett Jézus istenivé. Hamarosan azok körében, akik vallották Krisztus valóságos Istenségét és valóságos emberségét, az ünnep Jézus Istenségének megnyilvánulása lett. (Epifania Domini) Három szentírási esemény kapcsolódott, a bölcsek látogatása, a keresztség és az első csoda. Keleten Jézus keresztsége vált hangsúlyossá, nyugaton a bölcsek érkezése.
Láttuk csillagát napkeleten … Elindultak, kiléptek a megszokottból, mert felfedezték a csillag hívó üzenetét. Mi a csillag számomra? Merek-e kilépni a kényelmesből, a megszokottból Isten hívására? Merek-e kicsit másképp tenni? Mennyire vagyok nyitott a jelekre?
Nekem is el kell indulnom Isten és a másik ember felé.
Milyen ajándékot tudok vinni magtammal? Milyen értékeim vannak, amelyet mások szolgálatába állíthatok?
A bölcsek hazatértek, és magukkal vitték a találkozás örömét. Mennyire tudom magammal vinni a Jézussal való találkozás örömét?

    Fülöp Ákos plébános

Istenünk, te a mai napon a betlehemi csillag fényével vezetted a nemzeteket, és kinyilatkoztattad nekik Egyszülöttedet. Add meg jóságosan, hogy szent színed látására jussunk az örök dicsőségben, miután a hitből már itt megismertünk téged.

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz